Ana Sayfa Duyurular Online Eğitim: Hedef Pazar Araştırması 13 Nisan 2021

Online Eğitim: Hedef Pazar Araştırması 13 Nisan 2021

530
0

Hedef Pazar Araştırması

13 Nisan 2021

13:30 – 16:00

Eğitimimizde, katılımcı firmaların ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, hedef pazar tespiti yöntemleri ve ihracat pazarlaması için bilgi sistemlerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.

Firmaların ihracat bağlantıları oluşturarak pazara girişleri ve mevcut pazar paylarının arttırılması için eğitilmeleri gerekmektedir.

İhracat yapabilen ancak potansiyelini tam olarak kullanamayan, daha önce hiç ve/veya düzenli ihracat yapmamış firmaların yönlendirilerek düzenli birer ihracatçı haline gelmeleri, hali hazırda ihracat yapan firmaların ihracat potansiyelinin geliştirilmesi için farkındalığın yaratılması ve güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim 13 Nisan, saat 13:30-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Zoom altyapısı kullanılarak yapılacak eğitimde, eğitim günü katılımcılarımıza katılım linki gönderilecektir.

https://zoom.us/download sitesinden Zoom programını yükleyebilirsiniz.

Eğitime katılım ücretsizdir.

Eğitimci: Yaman Koç
1956 Ankara doğumlu olan Yaman Koç, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamlamıştır. 1982 yılında Ankara Üniversitesi D.T.C.F Tiyatro Bölümünü bitirdikten sonra Dış Ticaret Elemanı olarak başladığı Dış Ticaret yolculuğuna uzman Eğitmen ve Danışman olarak devam etmektedir. 1993′ de TOSYÖV’ ün (Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve yöneticiler Vakfı) yan kuruluşu olan Profil Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.’de, önce uzman, sonra yönetici olarak görev yapmıştır. Uluslararası Pazarlama danışmanlığına yine bu dönemde başlamış olup, yeni teknolojiler, uluslararası pazarlama ve girişimcilik alanında çalışmalar sürdürmüştür.
2003 yılında, YK Dış Ticaret Eğitim ve Danışmanlığı şirketini kuran danışmanımız, Eğitim, Danışmanlık ve Pazar araştırmalarını bu dönemde de sürdürmüştür. KOSGEB ve İGEME havuzlarında yer almakta olup, KOSGEB onaylı Pazar araştırmaları yayınlamış bulunmaktadır. 2007 yılında kurulan UPED’in (Uluslararası Pazarlama ve Eğitim Derneği) kurucuları arasında yer alan Koç, 1993’ den beri Uluslararası Pazarlama alanında eğitim ve danışmanlık vermektedir. İstanbul Sanayi Odası, Erciyes Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Kayseri Ticaret Odası, Konya Sanayi odası, Gaziantep Ticaret Odası, İGEME, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Ankara Ticaret odası, Eskişehir Ticaret odası, ABİGEM, Avrupa Birliği İşletmeler Ağı ve UNIDO bu kapsam içinde yer alan bazı kuruluşlardır.
Avrupa Birliği – TESK işbirliği ile gerçekleşen “Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi” Projelerinde görev alan Yaman Koç, İtalyan IFAO ve ECORYS uzmanı olarak Müfredatın hazırlanmasında, Eğiticilerin eğitilmesinde ve ayrıca Eğitmen olarak görev yapmıştır. İGEME ve EVD (Hollanda) arasındaki ortak projede uzman ve eğitmen olarak çalışmış olup, halihazırda İngiliz danışmanlık kuruluşu olan Frost & Sullivan firmasının uzman havuzunda yer almaktadır. Simülasyonlu eğitim modelini, Uluslararası Pazarlama alanında, uygulayıcılarından olan KOÇ, usta/ çırak ilişkisinin eğitim alanına taşındığı “Plus Expo Center” Projesinin de mimarlarındandır.
2011 Yılında “Ticari istihbarat ve Çağdaş İhracatın Stratejisi” adlı kitabı Gazi Kitapevi’nden yayınlanmıştır. Expo Center ekibiyle hazırladıkları 6 Pazar Araştırması, Kayseri Ticaret Odası yayını olarak basılmıştır. (Şubat 2012). İlk kez tek bir ürün bazında Hedef Pazarları tespit eden bu araştırmalar, “Hedef Pazar” konseptine yeni bir yaklaşım kazandırmıştır.
Avrupa işletmeler Ağı’ nın İstanbul’ da 3-4 Mayıs 2012’ de düzenlenen uluslararası toplantısında “Ticari istihbarat” konusunda konuşmacı olarak katılan KOÇ, Haziran 2012’ de Denizli ABİGEM için 4 hedef Pazar Araştırması hazırlamıştır. (Kuru incir, zeytin, zeytinyağı ve kestane). 2012 yılı itibariyle , Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünde part-time öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Ticari İstihbarat Sistemleri , Rekabet İstihbaratı, Uluslararası Pazarlama, İletişim Teknikleri, Strateji – Strategem, Ticari Bilgi Sistemleri üzerine eğitimler ve danışmanlıklar veren KOÇ, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Kaynak: İSO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021 yılı Mart ayında TÜFE %1,08 oranında arttı; artışla birlikte yıllık enflasyon %16,19 düzeyinde gerçekleşti
Sonraki İçerikRusya Federasyonu’nda 2020 Yılı GSYİH Gerçekleşmeleri Revize Edildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz