Ana Sayfa Vergi Limited Şirket Hisse Satışı Değer Artış Kazancına Tabi Midir?

    Limited Şirket Hisse Satışı Değer Artış Kazancına Tabi Midir?

    Limited şirketlerin hisse satışları değer artış kazancına tabidir. A.Ş.'lerdeki hisse satış kazancı istisnası limited şirketlerde yoktur.

    137
    0

    Vergi mükellefi müşterim on yıl önce aldığı ltd. şirket hissesini sattı. Bu durumda mükellef olduğu için hisse satışından elde edilen kar gelir beyanına dahil edilecek mi?

    Limited şirket hissesinin satışından elde edilen kazanç değer artış kazancına tabidir. Elde tutulma süresinin önemi yok. Konu ile vergilendirme uygulaması için aşağıdaki link de bulunan 2023 yılı Mali Rehberinden yararlanınız.

    https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mobil_mali_rehber/2023/0.pdf


    Limited şirketlerin hisse satışları değer artış kazancına tabidir. A.Ş.’lerdeki hisse satış kazancı istisnası limited şirketlerde yoktur. Limited Şirket hisse senedi bastırmış olsa dahi aradan kaç yıl geçerse geçsin değer artış kazancı yönünden hesaplama yapılacaktır. Hisseler kazanç elde ederek satılmışsa değer artış kazancı yönünden yapılacak hesaplamada gelir vergisine tabi bir kazanç oluşursa izleyen yılın mart ayında gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmelidir. Hisseler nominal değer üzerinden satılmışsa bir kar oluşmayacağı için buyana tabi bir gelir de olmayacaktır.


    DEĞER ARTIŞ KAZANCI HESAPLAMASI İÇİN

    https://www.muhasebenews.com/deger-artis-kazanci-hesaplama/

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket çalışanının tasfiye sonuçlanana kadar sigortalı olarak devam etmesinde kanunen bir sakınca var mıdır?
    Sonraki İçerikYurt Dışı İhracat Giderleri Ba Formunda Beyan Edilecek Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz