Ana Sayfa Hızlı Bilgi Kredi kullanırken sigorta yaptırmalı mıyım?

Kredi kullanırken sigorta yaptırmalı mıyım?

570
0

• Yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla sizden alınacak açık talebe istinaden, kredinizle ilgili sigorta yapılabilir.

• İstediğiniz herhangi bir sigorta şirketinden sigorta yaptırabilirsiniz. Ancak, bu sigortanın kredi konusu, borç tutarı ve vadesiyle uyumlu olması gerekir. Sigorta teminat tutarları, anapara, faiz ve faize bağlı diğer yükümlülükler dikkate alınarak belirlenir.

• Kredi borcunuzu belirlenen vadeden önce geri ödemeniz veya kredi borç yapınızda değişiklik olması durumunda, sigorta sözleşmeniz sonlandırılır. Ayrıca bilgilendirilmeniz ve açık onayınızın alınması şartıyla, poliçeniz mevcut koşullarıyla devam edebilir veya değişikliğe göre yeniden düzenlenebilir.


Kaynak: TBB Sıkça Sorulan Sorular Link: https://www.tbb.org.tr/Content/Upload/Dokuman/7307/TBB_TBM_230915.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİthalat gümrük işlemlerinden doğan vergileri nasıl ödersiniz?
Sonraki İçerikSGK Prim Ödeme Sürelerinin Ertelenmesi Hakkında Duyuru. 2 Nisan 2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz