Ana Sayfa İstatistik İspanya 2017 yılında 132.1 milyon ton atık üretti

İspanya 2017 yılında 132.1 milyon ton atık üretti

559
0

İspanya 2017 yılında 132.1 milyon ton atık üretti

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre, İspanya ekonomisi, 2017 yılında bir önceki yıla göre %2,3 daha fazla, 132.1 milyon ton atık üretti. Bunlardan 3,2 milyonu tehlikeli atıklara (2016’da %1,6’dan daha fazla) ve 128,9 milyonu tehlikeli olmayan atıklara (%2,0 daha fazla) karşılık geldi.

Üretilen atık kategorileri Mineral atıklar (69.1 milyon ton), Karışık atıklar (35.9 milyon ton) ve Hayvansal ve bitkisel atıklar (8.9 milyon ton) oldu. 2017 yılında, üretilen atığın %97,6’sı tehlikeli olmayan atık ve %2,4’ü de tehlikeli atıklardı. Üretilen toplam tehlikeli atıktan %46,7’si Kimyasal atıklara, %29,9’u Atılan ekipmanlara ve %20,0’si Mineral atıklara karşılık gelmektedir.

Atık arıtma şirketleri, 2017 yılında 115,5 milyon ton atığı yönetti. Bu oran bir önceki yıla göre %8,2 daha fazla. Özellikle, 113,2 milyon ton tehlikeli atık (2016’da %8,2 daha fazla) ve 2,3 milyon ton tehlikeli atık (%7,7 daha fazla) arıtmıştır.

*Not: Atık Hesapları, atık üretimi ve geri dönüşüm tesislerine akışlarının yönetimi, geri dolum işlemleri, yakma ve kontrollü atık depolama sahaları hakkındaki bilgileri düzenlemek için oldukça faydalıdır. Bu bilgilerden, ekonominin çevreye uyguladığı baskıyı ölçmek amacıyla önemli göstergeler elde edilebilir. Ayrıca, atık azaltma politikalarının hedeflerini izlemeyi ve malzemelerin geri kazanımı için yönetimde iyileştirmelerin yapılmasını mümkün kılar.


Kaynak: İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: https://www.ine.es/en/prensa/cma_2017_res_en.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOtel olarak yapılan A.Ş. kayıtlarında görünen fakat intifa hakkı hissedarlardan birine ait taşınmaz için turizm beyannamesini kim beyan etmelidir?
Sonraki İçerikÇalışma izni hangi hallerde süresi bitmeden geçerliliğini kayıp eder?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz