Ana Sayfa Vergi Faal olmayan bir mükellefe fatura kesilir mi?

    Faal olmayan bir mükellefe fatura kesilir mi?

    193
    0

    Faal olmayan bir mükellefe fatura kesilir mi? Vergi levhası sorguladığımda bu uyarıyı almaktayım. Lütfen faal bir mükellef için Vergi Kimlik Numarası bilgisi giriniz. Fatura kesmemde bir mahsuru var mı?

    Mükellefiyeti kapatılmayan tüm mükellefler faaldir. Bahsettiğiniz mükellef muhtemelen kapanmış mükelleftir. Kapanan mükellefe fatura düzenlenmez.


    Faal olsun veya olmasın gerçek kişilere fatıra düzenlenebilir.

    Gerçek usulde vergilendirilmekte iken iş yerini kapatan gelir vergisi mükellefinin TC kimlik numarasına nihai tüketici olarak fatura düzenlenebilir. Bu durumda KDV tevkifatına tabi bir fatura düzenleniyorsa KDV tevkifatı uygulanmaz

    Vergi kaydı kapalı olan şirketlere fatura düzenlenemez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPerakende satış ve ÖKC fişleri ile yapılan alımlar gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerik7440 Sayılı Kanun kapsamında hangi durumda KDV matrah artırımı yapanlar gelir veya kurumlar vergisi yönünden de matrah artırımı yapmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz