Ana Sayfa Vergi Emekli işverenler 7256 sayılı kanuna kapsamında borçlarını yapılandırdıklarında anapara borçlarının yarısı silinir...

    Emekli işverenler 7256 sayılı kanuna kapsamında borçlarını yapılandırdıklarında anapara borçlarının yarısı silinir mi?

    7256 sayılı Kanun kapsamında çalışan işçilerin SGK Prim asıl borçlarının %50’sinin silinmesi diye bir durum yoktur.

    375
    0
    7256 sayılı başvuru ekranında yer alan “Bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yargı kararı ile kesinleştiği halde tarafıma tebligatı yapılmayan veya bu Kanunun yayımlandığı tarihten başvuru süresinin son gününe kadar tarafıma tebligatı yapılan Vergi Mahkemesi/Bölge İdare Mahkemesi/Danıştay Kararına Göre Vergi/Ceza İhbarnamesine konu borçlarımın vade tarihinin bu Kanunun yayım tarihi olacağını kabul ediyorum.” sorusunun ne anlama geldiğini anlamadım, yardımcı olur musunuz?

    Uyarıda belirtilen yargı mercilerinde dava dosyalarınız varsa ve sizin aleyhinize kesinleşmiş ise onun için çıkıyordur. Böyle bir dava dosyası yoksa dikkate almayınız.


    Emekli işveren geçmiş dönem borçlarını yapılandırmak için SGK ya müracaat ettiğinde SGK prim asıllarında %50 indirim olacak denmiş. 7256 sayılı yasada böyle bir uygulama var mı?

    Emekli işverenin yanında çalıştırdığı işçilere ait olan sgk prim borçlarına ilişkin %50 indirime ilişkin düzenleme mevcut değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOBİ istihdamı içerisindeki en yüksek oran 2019 yılında ticaret sektöründe oldu
    Sonraki İçerikKoronavirüs Salgınından Etkilenen Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere 3.000 Türk Lirası Doğrudan Gelir Desteği Verilecek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz