Ana Sayfa Duyurular Eczacılık ürünlerinde Kasım 2020’de Yapılan İhracat %61 Arttı

Eczacılık ürünlerinde Kasım 2020’de Yapılan İhracat %61 Arttı

86
0

Eczacılık ürünleri sektörü 2020 yılı Kasım ayı ihracatımıza baktığımızda toplam 107,2 milyon $ ihracat yaptığımız görülmektedir. En yüksek ihracat %61 pay ve 66,2 milyon $ ihracat ile 300490 GTIP’li “Tedavide veya korunmada kullanılmak üzere karışık olan veya karışık olmayan ürünlerden oluşan ilaçların dışında yer alan alkaloidleri veya bunların türevlerini içeren dozlandırılmış/perakende satılacak şekilde ambalajlanmış ilaçlar” üzerinden yapılmıştır. Sonrasında sırasıyla 300420000000 – Diğer Antibiyotikleri İçeren İlaçlar-Perakende Satılacak Şekilde Ambalajlanmış Olanlar, 300213000000 – Dozlandırılmamış Veya Perakende Satışa Uygun Şekilde Ambalajlanmamış/Hazırlanmamış, Karışım Olmayan Bağışıklık Ürünleri, 300410000000 – Aktif Madde Olarak Sadece Penisilanikasit Bünyeli Penisilinleri/Bunların Türevlerini İçeren İlaçlar ve 900130000000 – Kontakt Lensler gelmekte, bu ürün grupları da yapılan ihracatın %12’sine tekabül etmektedir.


Kaynak: İMMİB – İKMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşletme defterinden bilanço usulüne geçiş yapan bir mükellef defter beyan sisteminde kayıtlarını tutmaya devam edebilir mi?
Sonraki İçerikHaklarında Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleme Raporu Bulunanlar İçin Yapılacak İşlemler Nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz