Ana Sayfa Vergi İşletme defterinden bilanço usulüne geçiş yapan bir mükellef defter beyan sisteminde kayıtlarını...

    İşletme defterinden bilanço usulüne geçiş yapan bir mükellef defter beyan sisteminde kayıtlarını tutmaya devam edebilir mi?

    504
    0
    İşletme defterine tabi mükellef 2021 yılında bilançoya geçse defter beyanda kayıtlarını tutmaya devam edebilir mi?

    Defter beyan sistemi üzerinde bilanço esasına tabi defter tutamazsınız (yevmiye ve defteri kebir bu sistem üzerinden tutulamaz) e-defter uygulamasına geçebilirsiniz.

    Eğer gerekli kriterler oluşmadıysa bilanço esasına ilişkin tutacağınız kâğıt defterlere tasdik gerekir.


    E-defter başvurusunu yapmayı atladık. Bugün mali mühür başvurusunu yapacağım. Ancak mali mühür zamanında tarafıma ulaşmayacaktır. Ancak gerekli beratları zamanında vermiş olacağım yine de tarafıma herhangi bir ceza yansır mı?

    Mali mühürünüz gelmeden e-defter başvurusu yapamazsınız.

    Şuandaki sisteme göre; ayrıca e-defter başvurusu yapılıp sistem üzerinde defter tutulmadan berat dosyaları da oluşturulmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Nedir?
    Sonraki İçerikEczacılık ürünlerinde Kasım 2020’de Yapılan İhracat %61 Arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz