Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kıdem ve ihbar tazminatı ödenen sigortalı tekrar işe alınabilir mi?

    Kıdem ve ihbar tazminatı ödenen sigortalı tekrar işe alınabilir mi?

    1
    0

    İşveren tarafından çıkartılarak kıdem ve ihbar tazminatı ödenen işçinin tekrar işe alınmasında mevzuat olarak bir engel var mıdır?

    İşyerinden yasal haklarını alarak alan işçinin tekrar aynı işyerinde çalışmasında yasal olarak bir engel bulunmamaktadır.

    Bu tür durumlarda çalışanın yıllık ücretli izin hakkının kaldığı yerden devam edip etmeyeceği, tekrar işe alındıktan sonraki iş akdinin feshinde önceki kıdem tazminatının avans olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği ve diğer bazı özlük hakları ile ilgili her bir olayın gerçekleşme şartlarına göre farklı mahkeme kararları doğrultusunda oluşan özellikli durumlar vardır. Bunları kendi durumunuzu göz önüne alarak incelemenizde fayda vardır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul da mesleki faaliyet yürütmekteyim. İkametgahımı şehir dışına almak istiyorum. Büro faaliyetim İstanbul da devam edecek ve ayın belirli zamanlarında gelip işleri devam ettireceğim. İkametgahımı taşımama engel bir durum ya da yapmam gereken bir işlem var mı?
    Sonraki İçerik2023 yılında işletme defterine tabi olan ve serbest meslek kazanç defteri tutan mükelleflerin sabit kıymetleri için enflasyon muhasebesi yapılması zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz