Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan ticari taksi plaka sahibinin elde ettiği kira geliri beyan...

    Vergi mükellefi olmayan ticari taksi plaka sahibinin elde ettiği kira geliri beyan edilecek mi?

    1
    0

    Ticari taksi sahibi bir kişi aracını plakayla beraber kiraya veriyor. Kiralamadan dolayı gelir elde ediyor. Kendisi vergi mükellefi değil. Bu kira gelirini beyan etmek zorunda mıdır?

    Ayrıca konut kira gelirleri var ve konut kirasını beyan edecek. Ticari taksi kira gelirini de beyan edecekse bu gelirine ekleyip mi beyan edecek?

    Taksi plakasından elde edilen gelirin (plaka sahibi olmasa da) tamamı Beyannameye GMSİ olarak dahil edilir ve üzerinden stopaj yapılmadığı için vergi indirimi de yapılmaz. Hesaplanan vergi Mart ve Temmuz aylarında 2 taksitte ödenir

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRamazan nedeniyle verilen alışveriş kartlarından vergi ve SGK primi kesilir mi?
    Sonraki İçerik2022 Yılında başlayan ve 2024 yılında tamamlanan inşaatın asgari işçilik hesabında dikkate alınacak birim fiyat

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz