Ana Sayfa Dünya Çekya’da Temmuz-Ağustos döneminde otomobil üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %39,2 oranında...

    Çekya’da Temmuz-Ağustos döneminde otomobil üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla %39,2 oranında azaldı

    66
    0

    Çekya’da Temmuz-Ağustos döneminde otomobil üretiminin geçen yılın aynı dönemine kıyasla %39,2 oranında azaldığı kaydedilmiştir. Söz konusu azalmada önemli ölçüde Malezyadan çip tedariki ve Çin’deki limanların kapanmasının etkili olduğu, bu itibarla Toyota ve Skoda’nın üretime 3 haftayı bulan sürelerle ara verdiği müşahade edilmiştir.

    Buna mukabil, Çekya’da üretimi bulunan Hyundai’nin 2021 yılının ilk 8 ayında üretimini geçen yıla nazaran %33 artırdığı bilgisi edinilmiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı/Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikStok affı bildirimi BDP uygulaması üzerinden mi yapılır?
    Sonraki İçerikTicari mallar hesabından görülen taşınmazlar için yeniden değerleme yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz