Ana Sayfa Duyurular ATO üyelerine “Tahsilatsız Risksiz Finansman” İmkanı Sağlanacak

ATO üyelerine “Tahsilatsız Risksiz Finansman” İmkanı Sağlanacak

426
0

ATO, TEDARİKÇİ VE ALICILARA GÜVENLİ TİCARET SİSTEMİ İÇİNDE SIFIR TAHSİLAT RİSKİYLE FİNANSMANA ERİŞİM İMKÂNI SAĞLAMAK ÜZERE ZİRAAT BANKASI İLE PROTOKOL İMZALADI. 

“BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROJESİ” İLE ATO ÜYELERİ, İŞLETMESİNİN KREDİBİLİTESİ ÖLÇÜSÜNDE LİMİTLİ KREDİ KARTIYLA, 18 TAKSİTLE ALIM-SATIM YAPABİLECEK.

ATO BAŞKANI BARAN: “TACİRİMİZ FİNANSMAN SORUNUNU DÜŞÜNMEDEN ALIM SATIM YAPABİLECEK”

25 ARALIK 2020-Ankara Ticaret Odası (ATO), üyesi olan işletmelerin tahsilat riski düşünmeden alım-satım yapabilmelerine imkân sağlamak üzere Ziraat Bankası ile bir protokol hayata geçirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ziraat Bankası ile başlattığı “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi”nin Ankara’da uygulanması için geçerli olacak protokol ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar ve Ziraat Bankası Ankara 2. Bölge Yöneticisi Burcu Kurgun tarafından imzalandı.

ATO Hizmet Binası’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Baran, Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi ile pandemi nedeniyle zor günler yaşayan ATO üyelerinin rahatlayacağını söyledi. Baran, “Her sıkıntı bir imtihan vesilesidir. Biz, milletimizin, devletimizin, ülkemizin büyüklüğünü bu dönemde de gördük. Bu süreçte yükü omuzlayan en önemli unsurlardan biri bu ülkenin kamu bankaları oldu.” dedi.

-ZİRAAT BANKASI’NA TEŞEKKÜR-

Bankkart kullanımıyla tedarikçi ile alıcılar arasındaki zincirin aksamadan devamının sağlanacağına dikkat çeken Baran, tüccarın alacak verecek konusunda endişelenmek yerine yatırımlarına odaklanabileceğini kaydetti. Baran, “Satıcı, ‘malımı sattığımda paramı tahsil edebilir miyim’ endişesinden kurtulacak. Alıcı da finansmana kolayca erişebilecek. Böylelikle enerjisini, nasıl daha çok yatırım yapacağını, işini nasıl büyüteceğini, ihracatını nasıl artıracağını, ülke ekonomisine nasıl katkı sağlayacağını düşünmeye ayıracak. Şimdi milletin bankası Ziraat Bankamız bu işi üstlendi. Gayretlerinden dolayı Ziraat Bankasının tüm ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tüccara 18 aya kadar vade imkânı sağlayan projeyle 160 bin ATO üyesinin sorunlarının çözüleceğini kaydeden Baran, Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı projesiyle mevduat faizlerinin altında bir oranla kredi kartı kullanılabileceğini anlattı. Baran, “Bu sayede finansmana çok kolay ulaşmış oluyoruz” dedi. Baran, kartın limitinin kullanan işletmenin kredibilitesiyle belirleneceğini de kaydetti.

-ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÇAKAR-

İmza töreninde konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar da konuşmasında pandemi döneminde ticari hayatta müşterilerinin işlemlerini kolaylaştırmak, nakit döngüsünü, nakit akışını sağlamak ve güvenle işlemesini tesis etmek üzere “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi“ni geliştirerek hizmete sunduklarını dile getirdi.

Çakar, “Bu ürünle mal ve hizmet alanlar ve satanların ihtiyaçları çerçevesinde doğru bir fiyatlamayla finansmana, nakde, uygun vadeye kısaca güvenli bir ticari ortama ulaşması hedeflenmiştir. Bankamız dün ve bugün olduğu üzere bundan sonra da çiftçinin, sanayicinin, esnafın, tüccarın yanında olmayı, onlara destek olmayı sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Kovid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen törene, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Meclis Başkan Yardımcısı Alaattin Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Yıldız, Nuh Acar, Süleyman Ekinci, Ziraat Bankası Ankara 2. Bölge Yöneticisi Burcu Kurgun ile ATO Meclis Üyeleri katıldı.


Kaynak: ATO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBir firma sadece e-Arşiv Fatura kullanıcısı olabilir mi?
Sonraki İçerikOnline Seminer: Girişimlerin Gözünden Sanayide Dijital Dönüşüm 14 Ocak 2021

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz