Ana Sayfa Duyurular Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin Ocak-Temmuz dönemini ihracatı geçtiğimiz...

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin Ocak-Temmuz dönemini ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %34 arttı

64
0

Katar’a mobilya ihracat artışı yüzde bin 120

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Temmuz ayında tüm sektörlerde 63,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ocak-Temmuz dönemini ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artırarak 492 milyon dolar oldu.

AKAMİB, temmuz ayında en önemli ihraç kalemi olan mobilyada 38,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, temmuzda en dikkat çeken ülke ise Katar oldu. Bu ülkeye mobilyada ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde bin 120 artarak 1,5 milyon dolara ulaştı. Defne, keçiboynuzu, meyan kökü gibi endemik bitkilerin bulunduğu orman tali ürünleri sektörünün toplam ihracatı da yüzde 63,1 artarak 4,1 milyon dolara ulaştı.

Çin’e ihracat yüzde 549 arttı

Türkiye’nin, Çin kozmetik ve ilaç sanayinin önemli bir tedarikçisi olduğuna dikkat çeken AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Türkiye endemik bitkiler açısından çok zengin bir ülke. Çin’e yaptığımız orman tali ürünleri ihracatımızın kilogram fiyatı 30 doları aşmış durumda. Bu oran Türkiye ortalamasının neredeyse 30 katı. Kozmetikten ilaç sanayine kadar birçok alana kullanılan bu ürünler, milyarlarca dolarlık pazara sahip. İhracatımızın artışına seviniyoruz. Ancak, ham haliyle sattığımız bu ürünleri ülkemizde işleyebilsek, gram fiyatı yüzlerce dolara ulaşabilecek. Katma değeri bu kadar yüksek olan sektörde yatırımlar teşvik edilmeli” şeklinde konuştu.

Katar’a mobilya ihracat artışı yüzde bin 120

Bölgenin en önemli ihracat kalemlerinden mobilya sektörüyle ilgili de konuşan Başkan Kılıçer, “Birlik ihracatımızın yüzde 60’ını oluşturan mobilya sektörü ,yılın ilk 7 ayında yüzde 33,5 artışla 291 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Artık dünyanın dört bir yanında Türk mobilyaları biliniyor ve yaptığımız tanıtım faaliyetleri sayesinde farklı ülkelerden talepler geliyor. Temmuz ayında Mobilyada Katar’a yüzde bin 120 artışla 1,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Avrupa ülkelerine, ABD’ye mobilya ihracatımız sürekli artıyor. Hedefimiz UR-GE projelerimizle birlikte, mobilya üreticisi KOBİ’lerimizin markalaşma sürecini hızlandırmak ve ekonomiye sağladığımız katma değeri artırmak” dedi.


Kaynak: Akdeniz İhracatçı Birlikleri
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici vergi beyannamesinde fatura bilgilerine ekine hangi fatura bilgileri girilmelidir?
Sonraki İçerikDünya Genelinde Navlun Maliyetleri Yüksek Seyretmeye Devam Edecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz