Ana Sayfa Duyurular 2023 Yılına ait Yıllık İşletme Cetveli Verme Süreleri 6 Mayıs 2024 Gün...

2023 Yılına ait Yıllık İşletme Cetveli Verme Süreleri 6 Mayıs 2024 Gün Sonuna Kadar Uzatılmıştır

5
0

T.C.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Duyuru

30 Nisan 2024

2023 Dönemi Yıllık İşletme Cetveli Süre Uzatımına İlişkin Duyuru

Değerli Sanayicilerimiz,

Halihazırda depremin etkilerinin devam etmesi dikkate alınarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali uzatılan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin Yıllık İşletme Cetveli verme süreleri, 31 Ağustos 2024 tarihine (saat 23.59’a) kadar uzatılmıştır.

Ayrıca; Kurumlar Vergisi Beyannamesi’nde yer alan veriler içerisinde Yıllık İşletme Cetveli’nde toplanan bazı verilerin de bulunması, enflasyon muhasebesine geçiş ile uygulanması gereken enflasyon düzeltmesine ilişkin işlemlerin işletmelerde oluşturduğu iş yükü dikkate alındığında yukarıda sayılan il ve ilçelerin dışında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin Yıllık İşletme Cetveli verme süreleri 6 Mayıs 2024 tarihine (saat 23.59’a) kadar uzatılmıştır.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen tarihlere kadar https://sanayisicil.sanayi.gov.tr  adresinden veya e-devlet kapısı üzerinden Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girilerek Yıllık İşletme Cetveli’nin doldurulup gönderme işleminin tamamlanması gerekmektedir.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

 


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2024 1. Dönem Geçici Vergi İçin Enflasyon Düzeltmesi Yapılmayacaktır!
Sonraki İçerik2023 Yılı İhracat Kazançları İçin Kurumlar Vergisi Oranı %25 mi, %24 mü yoksa %20 olarak mı uygulanacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz