Ana Sayfa Özel Sigorta Bireysel Emeklilik Sistemindeki Katılımcı Sayısı Ne Kadar?

    Bireysel Emeklilik Sistemindeki Katılımcı Sayısı Ne Kadar?

    1612
    0

    Bireysel emeklilik sistemindeki katılımcı sayısı 31.12.2015 tarihi itibariyle 6 milyona ulaşmıştır.

    2. Bireysel Emeklilik Sistemi
    Ülkemizde 2003 yılının ikinci yarısında uygulamaya başlanan bireysel emeklilik sistemi çift haneli büyüme trendini devam ettirmektedir.

    31/12/2015 tarihi itibariyle sistemdeki katılımcı sayısı 6,0 milyon kişiye, akdedilen sözleşme sayısı da 7 milyon adede yaklaşmıştır.

    Bu sayılar, 2015 yılında katılımcı sayısının %18,5 sözleşme sayısının ise %21,4 oranında artmış olduğunu göstermektedir.

    2015 sonu itibariyle yürürlükte bulunan bireysel emeklilik sözleşmeleri için 2013 yılı başından itibaren uygulanan devlet katkısı (4,4 milyar TL) ile birlikte toplam 38,3 milyar TL katkı payı ödenmiş ve katılımcılara ait fonların değeri 48,0 milyar TL’ye ulaşmıştır.

    Açıklanan tutarlara, sistemden ayrılan katılımcılar tarafından ödenen katkı payları ile anılan kişilere geri ödenen fon tutarları dahil edilmemiştir.

    2015 yılında katılımcılara ait birikimler ve devlet katkısı dahil ödenen katkı payındaki artış sırasıyla %27 ve %23 olarak gerçekleşmiştir.

    Kaynak : T.C. Hazine Müsteşarlığı

    Tarih: 28 Şubat 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 Ocak Ayında Kaç Şirket Kuruldu Biliyor Musunuz?
    Sonraki İçerik300 Bin Euro Trafik Cezası Olur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz