Ana Sayfa Vergi Gerçek faydalanıcı bildiriminin düzeltilmesi sonraki yıl yapılırsa cezası hangi yıla ait olacaktır?

    Gerçek faydalanıcı bildiriminin düzeltilmesi sonraki yıl yapılırsa cezası hangi yıla ait olacaktır?

    189
    0

    2022 Aralık ayında kurulan limited şirketin Gerçek Faydalanıcı Bildirimi yapılmadı. Bildirimde ay ve yıl bilgisi istenilmekte. Bu bilgi, bildirimin yapıldığı günün Ay ve Yıl bilgisini mi yoksa tescil tarihine isabet eden ay ve yıl bilgisini mi içermelidir? Bir de Şirket tescili 2022 form verilme süresi sonu 2023 yılı içerisindedir karşılaşacağımız ceza hangi yılın tutarı olacaktır?

    Bildirim ile ilgili daha önce oda web sayfasında yaptığımız açıklama aşağıdaki linkdedir. Ceza 2023 tarifesine göre kesilir.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/2795/Mevzuat-Dosya/Gercek-faydalaniciya-iliskin-bildirim-formu-hakkinda-aciklama-ek-25082021.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik17 Mayıs 2023 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2023 I. Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) ait Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme sürelerinin uzatılması.
    Sonraki İçerikLimited şirketlerde genel kurul yapılmak zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz