Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Nisan sanayi üretimi, bir önceki aya göre %0,8 ile %0,4...

    Euro Alanı’nda Nisan sanayi üretimi, bir önceki aya göre %0,8 ile %0,4 olan piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi

    431
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Mayıs ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yıllık bazda %6,6 ile %6,3 olan beklentinin üzerinde artış gösterdi.
    Aylık bazda ise %0,8 ile %0,6 olan piyasa beklentisinin üzerinde yükseliş gösterdi.
    • ABD’de Mayıs ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %1,3 ile %0,8 olan piyasa beklentisinin üzerinde düşüş gösterdi.
    • ABD’de Mayıs ayında sanayi üretimi, aylık bazda %0,8 ile beklentilerin hafif üzerinde yükseldi. Sanayi üretimi yıllık bazda %16,4 artış gösterdi.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 412 bin kişi ile 359 bin kişi olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Haftalık işsizlik maaşı başvurularındaki artış Nisan ayından bu yana ilk kez yükseldi.
    • Euro Alanı’nda Nisan sanayi üretimi, bir önceki aya göre %0,8 ile %0,4 olan piyasa beklentisinin üzerinde artış gösterdi. Yıllık bazda %39,3 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
    • Euro Alanı’nda Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda %0,3, yıllık bazda %2 ile beklentiler dahilinde artış gösterdi.
    • Almanya’da Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda %0,5, yıllık bazda %2,5 ile beklentiler dahilinde artış gösterdi.
    • Çin’de Mayıs ayında sanayi üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,8 ile beklentilerin hafif üzerinde yükseliş gösterdi.
    • Birleşik Krallık’ta Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), geçen yıla göre %2,1 yükseldi. Piyasa beklentisi %1,8 artması yönündeydi.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin 2020 yılı sonuçlarına göre tüketim mal ve hizmetlerine ilişkin fiyat düzeyi endeksi 38 oldu
    Sonraki İçerikReklam aracılığında KDV tevkifatı var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz