Ana Sayfa Vergi Mükelleflerinden tahsilat yapamayan mali müşavirler aracılık sözleşmelerini feshedebilir mi?

    Mükelleflerinden tahsilat yapamayan mali müşavirler aracılık sözleşmelerini feshedebilir mi?

    411
    0
    Yaklaşık iki yıldır mükellefimizden tahsilat yapamıyoruz ve sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda kendisine ulaşmakta ciddi zorluklar yaşıyoruz. Mükellefin defterini tutmak istemiyoruz. Sıkıntı yaşamamak adına nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Aşağıdaki linkde belirtilen işlemleri yapınız. 

    https://www.ismmmo.org.tr/Mevzuat/Meslek-Mensuplarimizin-tahsil-edemedigi-alacaklar-icin-yapacaklari-islemler–10370

     


    Satış yaptığımız firmalar ödemelerini ısrarla banka üzerinden yapmayıp elden vermek istiyorlar. Bizde bankadan kendi hesabımıza onlar adına yatırıp para girişini yapıyoruz. Bu yöntem doğru mudur

    Yönteminiz doğru değil. Alıcı sizin hesabınıza ödem yapması gerekir. Satış yaptığınız müşterinizin mali müşaviri ile görüşünüz Belki o ikna eder. Yasaların uygulanmasında keyfilik olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikIOS için yapılan uygulamadan elde edilen gelir için düzenlenecek faturada KDV olacak mı?
    Sonraki İçerik2021 Ocak Ayına İlişkin Emekli Sandığı Zam Farkları Bugün Hesaplara Yatırılacak 22.01.2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz