Ana Sayfa Vergi İçki ithalatı yapan bir firma ne zaman E-fatura ve E-Defter uygulamalarına dahil...

    İçki ithalatı yapan bir firma ne zaman E-fatura ve E-Defter uygulamalarına dahil olmalıdır?

    627
    0

    2020 Aralık ayı itibariyle yurt dışından içki ithalatı yapan bir firma e-defter, e-fatura ve e-irsaliye gibi geçişleri hangi tarihte yapmalıdır?

    Mükellefiniz ÖTV Mükellefi kapsamında kalıyorsa e-fatura, e-defter, e-arşiv,  ve e-irsaliye yükümlülüğündedir ve başvuru yapmalıdır.


    Kitap basım yayın ve satışı yapan limited şirketimiz 2020 ağustos ayında 5,000 TL üzeri yoğun fatura sirkülasyonundan dolayı e-fatura ve e-arşiv uygulamasına isteğe bağlı geçiş yapmıştır. 2018/2019 brüt satış hasılatı 5 Milyon TL altındadır. Firmamız 2021 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    E-fatura için yasal yükümlülüğün başladığı yılı takip eden yılın başından itibaren e-defter yükümlülüğü başlamaktadır. Belirtmiş olduğunuz kriterlere göre firmanızın e- defter uygulamasına geçiş yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBeyanname vermeme, defter ve belge ibraz etmeme ve adresinde bulunamama konusunda tespit bulunan mükellefler özel esaslara tabidir.
    Sonraki İçerikYurt Dışında ve Yurt İçinde Bulunan Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Rehberi Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz