Ana Sayfa İstatistik 15-24 yaş grubunda olan genç nüfusta işsizlik oranı 1,3 puan artarak %26,1...

    15-24 yaş grubunda olan genç nüfusta işsizlik oranı 1,3 puan artarak %26,1 seviyesinde gerçekleşti

    449
    0

    Ekonomide bu hafta ne oldu?

    TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

    Yurtiçinde işgücü verileri ön plana çıkarken, yurtdışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın politika faizinde değişikliğe gitmemesi konuşuldu.

    Yurt İçi Gelişmeler

    • Haziran ayında 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 152 bin kişi azaldı. İşsizlik oranı 0,4 puan artarak %13,4, tarım dışı işsizlik oranı 0,6 puan artarak %15,9 ve 15-24 yaş grubunda olan genç nüfusta işsizlik oranı 1,3 puan artarak %26,1 seviyesinde gerçekleşti.
    • Temmuz ayında inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre %0,95, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,17 arttı.
    • Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %1,6, ithalat birim değer endeksi %9,4 azaldı. Aynı dönemde ihracat miktar endeksi %4,1 azalırken, ithalat miktar endeksi %3,1 arttı.
    • Temmuz ayında 53 olan ISO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Ağustos ayında 52,4 seviyesine geriledi. Endeksin bir önceki aya göre düşüş göstermesine rağmen 50 eşik değerinin üzerinde değer alması ihracat ikliminde toparlanmanın sürdüğüne işaret etti.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Sayı:37
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikIESBA ETİK KURALLAR: Mevzuata Aykırılıklara Karşılık Verilmesi (Serbest Çalışan Muhasebe Meslek Mensupları İçin)- Örnek Olay 9
    Sonraki İçerikYıl sonuna kadar şirket aktifine kayıtlı dairenin kiralanmasında uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz