Ana Sayfa Vergi Yurt içindeki bir müşteriye verilen yurt dışı pazar araştırması hizmeti için düzenlenecek...

    Yurt içindeki bir müşteriye verilen yurt dışı pazar araştırması hizmeti için düzenlenecek faturada KDV hesaplanır mı?

    1
    0

    A Ltd Şti firması, B gerçek kişi ile anlaşarak yurt dışına pazar araştırmasına göndermiştir. Kendi firması olan B gerçek kişisinin yurt dışında yaptığı masrafların tamamını A Ltd.Şti firmasına yansıtmak istemektedir. Bu yansıtma faturası KDV’nin konusuna girer mi? Yani yansıtma faturası KDV’li mi yoksa KDV’siz mi düzenlenmelidir?

    “B” kişisinin masrafları yansıtma faturası değil, A firması ile yapacağı sözleşmeye göre hizmet faturası kesecektir. Düzenlenecek faturada % 20 KDV hesaplanır. A kişisi ise yut dışında yaptığı harcamaları kendi kayıtlarında gider yazacaktır. Hizmetten yararlanan müşteri yurt içinde olduğu için fatura %20 KDV’li olarak düzenlenecektir.

    KDV Kanununa göre; Hizmet ve Hizmet Sayılan Haller Konusu ile ilgili yasal dayanakların yer aldığı içerik için TIKLAYINIZ…

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGıda ürünü sevkiyatında kullanılan kutu ve ambalajlar için GEKAP beyannamesi verilecek mi?
    Sonraki İçerikMotosikletin KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz