Ana Sayfa Vergi Sağlık sektörü de KDV indirimi istiyor

    Sağlık sektörü de KDV indirimi istiyor

    298
    0

    İstanbul Ticaret Odası Sağlık İhtisas Komitesi, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini ilgili mercilere iletmek için bir araya geldi. Toplantı, İTO Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay başkanlığında, İTO Meclis ve Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

    FİZİKİ TANITIM

    Pandemiyle birlikte fuarların dijital ortama geçtiğini hatırlatan Dr. İsrafil Kuralay, “Dijital fuar deneyiminde işbirlikleri sağlanmış olsa da fiziki fuarların yerini tutmadı. Bu yüzden, firma ve ürün tanıtımlarının kesinlikle fiziki olarak gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.

    KDV YÜZDE 1 OLMALI

    Toplantıya online olarak katılan İTO Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Cantürk, “Sektör mensupları olarak sağlık hizmetlerinden neden KDV alındığını anlamıyoruz. KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirildiği sektörleri, ürünleri son günlerde sıklıkla görüyoruz. Sağlık sektöründe neden hâlâ yüzde 8 KDV ödeniyor? Bu konuda bir çalışma yapılmasını istiyoruz. Sektör olarak KDV’nin en az 1 yıl süreyle yüzde 1’e indirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

    SERTİFİKA SORUNU

    Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği’nin (MDR) Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak 2017’de yürürlüğe girdiğini hatırlatan İTO Meclis Başkan Yardımcısı Veysi Cengiz Balçık ise şöyle konuştu: “Bu bağlamda imalatçı, ithalatçı ve dağıtıcılara yönelik birçok yeni düzenleme getirildi. Artık birçok firmanın ürünleri için uygunluk sertifikası alması gerekecek. AB Uygunluk Beyanı kapsamında firmalar ürünleri için sertifika almak ve sertifikalı ürün ithal etmek zorunda. 2024’te kapsama dahil olan firmaların MDR sertifikası alması gerekiyor. Bu durum, maliyeti ve gerekliliklerinden dolayı yerli üretimi oldukça zorlayacak.” Balçık, MDR için sektörün hazırlanması gerektiğini söyledi.

    REKLAMLARA DÜZENLEME GETİRİLMELİ

    Optik sektöründe yaşanan rencide edici, etik dışı reklamların son zamanlarda artışı da toplantıda gündeme geldi. Sektör temsilcileri, “Lazer ameliyat reklamlarında ‘gözlüklerden kurtulun’ sloganıyla gözlükleri çöpe atıyorlar. Bu, optik sektörünü rencide ediyor. Bizler reklamların yasaklanmasını istemiyoruz fakat diğer sektörleri rencide etmeden reklam içerikleri hazırlansın” önerisinde bulundu.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 15 bin 140 lira
    Sonraki İçerikSadece temel gıda ürünlerinde uygulanan KDV oranları mı %1’e düşürüldü?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz