Ana Sayfa Duyurular Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti – 15-26 Şubat 2021

Hindistan Sanal Genel Ticaret Heyeti – 15-26 Şubat 2021

447
0

İMMİB

Sayın Üyemiz,

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda; T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM’in organizasyonu ile 15-26 Şubat 2021 tarihleri arasında Hindistan’a yönelik bir Sanal Genel Ticaret Heyeti düzenleneceği bildirilmekte olup Hindistan’dan iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı tekrar canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek bahse konu Sanal Genel Ticaret Heyetinin; Makine ve Aksamları, Demir ve Demir Dışı Metaller, Çelik, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ve Elektrik-Elektronik (Elektrikli Ev Aletleri) sektörleri başta olmak üzere ilgili sektörlerde iştigal eden azami 25 firmamızın katılımı ile gerçekleşeceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, katılımın yukarıda belirtilen kontenjanla sınır olduğu iletilen söz konusu sanal ticaret heyetine başvuru ve ödemeler için son tarih 18 Aralık 2020 Cuma günü saat 17:00 olduğu belirtilmekte olup son başvuru tarihine kadar başvuran firmaların, başvuru ve ödeme tarihlerine göre önceliklendirileceği ve azami 25 firma kontenjanının dolması halinde başvuruların alımının son başvuru tarihinden önce kapanabileceği ifade edilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Heyete Katılıma İlişkin Bilgiler:

Heyete ön başvuru için https://delegations.tim.org.tr/event/india-2021/company/register  internet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Formda belirtilen bilgiler doğrultusunda B2B eşleştirme firması başvuran firmalara özel nitelikli iş görüşmesi yapılıp yapılamayacağına dair ön araştırma yapacaktır. Ön araştırmanın olumlu sonuçlanması durumunda firmalar e-posta yoluyla bilgilendirilecektir ve heyete kesin katılım için organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercümanlık, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 1.640.- Türk Lirası tutarındaki katılım bedelinin firmalara bildirilecek kanallar ile ödenmesi gerekmektedir.

Hindistan Sanal Ticaret Heyeti kapsamında;

– Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olup, ödemeler firma başı olarak alınacaktır.

– Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

– Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir; heyete katılım katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedeli iade edilememektedir.

– Türk katılımcı listesi kesinleştikten sonra firma eşleştirme çalışması gerçekleştirilecek olup, yabancı potansiyel satın alımcılar etkinliğe davet edilecektir.

– B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecektir. İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.

Etkinlik Taslak Programı:

– 15 Şubat 2021 Pazartesi- Webinar (Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)

* Saat detayları netleştirildiğinde, bilgi www.tim.org.tr adresinde ve TİM mobil uygulamasında paylaşılacaktır.

 

– 15-26 Şubat 2021- İkili İş Görüşmeleri

(Zoom programı aracılığı ile- https://zoom.us/)


Kaynak: İMMİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTESK: İcra işlemleri pandemide durdurulmalı
Sonraki İçerikİşsizlik Sigortası Kanununun Geçici 19. ve Geçici 21. Maddelerinde Yer Alan Bazı Tarihler Uzatıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz