Ana Sayfa Vergi Genç girişimci kazanç istisnası tutarı her yıl vergi dilimine göre değişecek mi?

    Genç girişimci kazanç istisnası tutarı her yıl vergi dilimine göre değişecek mi?

    4
    0

    2024 yılı için 300.000 TL olan Genç Girişimci kazanç İstisnası tutarı, 2024 Yılında Faaliyete başlayanlar için mi uygulanacak? Örneğin 2022 yılında Faaliyete başlayanlar da 2024’de 300.000TL’ lik İstisnadan mı? O dönem için geçerli olan 75.000 TL’lik istisnadan mı faydalanabilir?

    Genç girişimci kazanç İstisnası için her yıl GVK 103 maddedeki vergi tarifesindeki 2. dilim de yer alan tutar uygulanır. 2024 için bu rakam 230.000 TL Faaliyete başlanılan yıldaki değil her yıl için GVK 103. maddedeki vergi tarifesi dikkate alınır.

    2025 ve 2026 yılları için G.V. II. dilimlerindeki tutar dikkate alınacaktır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransit ticaret gelirleri için 5 puanlık kurumlar vergisi indirimi uygulanabilir mi?
    Sonraki İçerik31/12/2023 tarihli bilanço enflasyon düzeltmesine tabi tutulduktan sonra 570 geçmiş yıl karı veya 580 geçmiş yıl zararı oluşacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz