Ana Sayfa Duyurular Etil alkol, kozmetik sanayicilerine gönderilmeye başlandı..

Etil alkol, kozmetik sanayicilerine gönderilmeye başlandı..

747
0

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında benzine karıştırılması zorunluluğu ertelenen etil alkolde oluşan kapasite, kolonya ve dezenfektan üretiminin artırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının takibiyle kozmetik sanayicilerinin kullanımına sunulmaya başladı.

Türkiye’de etil alkol üretimi Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Kurum, alkol piyasasına yeni üretici olarak girecek üretim tesislerine kuruluş, üretim ve faaliyet izinleri veriyor.

Artan dezenfektan ve kolonya ihtiyacının yerli üretimle karşılanması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu benzine yüzde 3 etanol karıştırma zorunluluğunu 3 aylığına ertelerken, Tarım ve Orman Bakanlığı da süreci yakından takip etti.

Ülkede etil alkol üreten tesis yetkilileriyle benzine karıştırılmayacak kapasitenin kozmetik sanayisine yönlendirilmesi için gereken görüşmeler yapıldı.

Sağlık Bakanlığı da etil alkolün kolonya ve dezenfektan üretimine uygunluğu konusunda olumlu görüş verdi.

DEZENFEKTAN VE KOLONYADA TALEP ARTIŞI KARŞILANACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı, etil alkol talep eden kozmetik sanayicilerinin kapasite raporu gibi teknik özelliklerini inceleyerek, yeterliliği uygun görülenlerin etil alkol taleplerinin karşılanmasını sağlayacak.

Bu aşamada, etil alkol denatüre edildikten sonra dezenfektan ve kolonya üretiminde kullanılacak. Böylece, söz konusu ürünlerde yaşanan hızlı talep artışının yerli üretim etil alkolle karşılanması sağlanacak.

Bakanlık, etil alkolün hangi kolonya ve dezenfektan üreticisi firmalara verildiğini de yakından takip edecek.

Bakanlık verilerine göre, Türkiye’de 13 firmaya ait 13 tesiste etil alkol üretimi gerçekleştiriliyor. Toplam yıllık üretim kapasitesi ise 188 milyon 811 bin litreyi buluyor. 44 firma ise bu alanda ithalat gerçekleştiriyor.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 19.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracat işlemlerinde kullanılan ambalaj malzemeleri için geri dönüşüm beyannamesi bildiriminde bulunacak mıyız?
Sonraki İçerikNakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemeleri asgari 3 ay ötelenecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz