Ana Sayfa Duyurular Devlet desteği alan eski hükümlüler üretici olup seracılığa başladı

Devlet desteği alan eski hükümlüler üretici olup seracılığa başladı

481
0

Adalet Bakanlığının, hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek sahibi olmalarına yönelik uygulamaya koyduğu faaliyetler kapsamında Samsun’un Bafra İlçesinde devlet desteği alan eski hükümlüler üretici olup seracılığa başladı.

Modern infaz sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olan eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, hükümlü ve tutukluların suç ikliminden uzaklaşmalarının yanı sıra meslek sahibi olmalarına, tahliyelerinden sonra sosyal hayata daha hızlı uyum sağlamalarına katkı sağlıyor. Hükümlü ve tutuklulara talepleri doğrultusunda bulundukları ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde mesleki eğitim verilirken, devlet desteğiyle de verilen hibelerle kendi işlerini kurmaları sağlanıyor.

495 BİN LİRA DEVLET DESTEĞİ İLE KENDİ İŞLERİNİ KURDULAR

Bu kapsamda Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında seracılık yapmaya uygun arazisi bulunan 10 eski hükümlü, aldıkları eğitim sonrası ‘sertifikalı seracı’ oldu. Daha sonra her bir eski hükümlü için Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce toplam 495 bin lira hibe desteği verildi, 510 metrekare yandan ve üstten havalandırmalı, plastik örtülü damlama sulama sistemli sera yapıldı.

ORGANİK SEBZE ÜRETİP SATIYORLAR

Eski hükümlüler, teslim edilen seralarda koronavirüs salgını sürecinde domates, salatalık, patlıcan, fasulye ve marul gibi sebzeler üreterek hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.


Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBulgaristan’da İşsiz Sayısı 400.000’in Üzerine Çıktı
Sonraki İçerikYaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus son beş yılda %22,5 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz