Ana Sayfa Vergi Binek aracı envanterden çıkartırken emsal bedeli kıyaslaması yapılmalıdır

    Binek aracı envanterden çıkartırken emsal bedeli kıyaslaması yapılmalıdır

    1
    0

    Binek aracımı envanterden çekerken emsal bedel olarak VUK 2. sıradaki maliyet bedeline perakende satış için %10 ekleyip kasko değerinden az olmayacak şekilde uygulayabilir miyim? Ayrıca KDV beyannamesinde ATİK kısmında göstermem gerekiyor değil mi aslında satış değil

    Taşıt satışları için Emsal bedel; satış gündeki alım satım değeridir.

    VUK Madde 267
    ” Emsal bedeli, gerçek bedeli olmayan, veya bilinmeyen veyahut doğru olarak tespit edilemeyen bir malın, değerleme gününde satılması halinde emsaline nazaran haiz olacağı değerdir.”

    Sizin taşıtın marka ve modeline göre gerçek bedeli kolayca tespit edilir. VUK 267 hükümleri uygulanmaz.

    KDV beyannamesinde ATİK kısmında beyan edilmelidir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikCami Derneğine Cami İnşaatı Yapımından Dolayı Düzenlenen Hakediş Faturası üzerinden stopaj hesaplanacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz