Ana Sayfa Vergi Cami Derneğine Cami İnşaatı Yapımından Dolayı Düzenlenen Hakediş Faturası üzerinden stopaj hesaplanacak...

    Cami Derneğine Cami İnşaatı Yapımından Dolayı Düzenlenen Hakediş Faturası üzerinden stopaj hesaplanacak mı?

    1
    0

    Yıllara Sâri İnşaat İşinde İnşaat Firması Cami Derneğine Cami İnşaatı Yapımından Dolayı Hakkediş Faturası Kesiyor. Firma Kestiği Hakkediş Faturasında Stopaj Kesintisi Yapıyor. Cami Derneği Kesilen Hakkediş Faturasındaki Stopajı Beyan Edip Ödemesini Yapacak mı?

    193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 94’üncü maddesinde sayılan kişi ve kurumlar, anılan kanununun 42’nci maddesi kapsamına giren işler dolayısıyla bu işleri yapanlara (kurumlar dahil) ödedikleri hak ediş bedellerinden, avans olarak ödenenler dahil bu ödemeleri nakden veya hesaben yaptıkları sırada gelir vergisi kesintisi yapmak mecburiyetindedirler. Kesinti yapmakla yükümlü bulunan kişi ve kurumlar 94’üncü madde de belirtilmiş olup, bunlar aşağıda belirtilmiştir.

    Kamu idare ve müesseseleri,
    İktisadi kamu müesseseleri,
    Sair kurumlar,
    Ticaret şirketleri, iş ortaklıkları,
    DERNEKLER , vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri,
    Kooperatifler,
    Yatırım fonu yönetenler,
    Gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı,
    Zirai kazançlarını bilanço veya zırai işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler, gelir vergilerine mahsuben tevkifat yapmaya mecburdurlar.

    YUKARIDAKİ TANIMA GÖRE İNŞAAT FİRMASI DOĞRU YAPMIŞ. DERNEK GV STOPAJINI BEYAN EDİP ÖDEYECEK.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnflasyon düzeltmesi öncesindeki kar dağıtılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz