Ana Sayfa Vergi 2023 yılı bilanço dipnotları enflasyon düzeltmesine göre mi yazılacak?

    2023 yılı bilanço dipnotları enflasyon düzeltmesine göre mi yazılacak?

    1
    0

    Bilanço ve Gelir Tablosu dipnotlarını enflasyon düzeltmesi sonrası tutarlara göre mi doldurmalıyız.

    Örneğin Bilanço 18-c) Cari dönemde ortaya çıkan yeniden değerleme artışları kısmı doldurulacak mı?


    Düzeltme işlemine tabi tutulacak mali tablolar

    MADDE 7-

    (2) 213 sayılı Kanunun mükerrer 298 inci maddesinin (A) fıkrasının (8) numaralı bendinin (b) alt bendinin verdiği yetkiye dayanılarak, enflasyon düzeltmesi yapmak zorunda olan mükelleflerce, mali tablolardan sadece bilançonun enflasyon düzeltmesine tabi tutulması uygun görülmüştür.

    Gelir tablosu için enflasyon düzeltmesi yapılmadığı için gelir tablosu dipnotları süregelen uygulamaya göre yapılacaktır.

    Bilanço için ise; Bdp sisteminde sadece tek dipnot bölümü vardır. Bu bölüme enflasyon düzeltmesi öncesi ve sonrasına ait dipnotlar ayrı ayrı yazılabilir. Dipnotların niteliği gereği bazı dipnotlar enflasyon düzeltmesinden etkilenmediği için düzeltme öncesi bazıları ise düzeltmeden etkilendiği için bu haliyle yazılabileceği gibi karşılaştırmalı olarak da yazılabilir. GİB’den görüş alabilirsiniz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnflasyon düzeltme farkı bilanço esasına tabi şahıs firmalarında sermayeye eklenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz