Ana Sayfa Duyurular Ağustos ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre...

Ağustos ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 0,4 puan artışla %77,1 seviyesinde gerçekleşti

73
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde Tüketici Güven Endeksi’ndeki gerileme, yurt dışında ABD ekonomisi için açıklanan yılın ikinci çeyreğine ait büyüme oranı konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler

• Temmuz 2021’de 79,5 olan mevsimsellikten arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Ağustos 2021’de bir önceki aya göre %1,6 azalarak 78,2 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde hanenin maddi durumu endeksi %5,8 artarken, hanenin maddi durum beklentisi endeksi %1,4 ve genel ekonomik durum beklentisi endeksi %9,6 azaldı.
• Ağustos ayında Ekonomik Güven Endeksi, bir önceki aya göre %0,7 oranında artarak 100,8 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki yükselişte reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlar etkili oldu.
• Ağustos ayında mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi %1,2 artışla 116,1, Perakende Ticaret Güven Endeksi %0,6 artışla 110,3 ve İnşaat Sektörü Güven Endeksi %7,1 artışla 92,4 seviyesinde gerçekleşti.
• Ağustos ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak 113,9 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki azalışta, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, genel gidişat, gelecek üç aydaki üretim hacmi, gelecek üç aydaki toplam istihdam, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması ve mevcut mamul mal stoku göstergeleri etkili oldu.
• Ağustos ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,4 puan artışla %77,1, mevsimsellikten arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı 0,4 puan artışla %76,8 seviyesinde gerçekleşti.
• Temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı bir önceki aya göre %21,8 artarken, geçen yılın aynı ayına göre %23,9 azaldı.


Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTemmuz ayında düzenlenen 672 teşvik belgesiyle 19 bin 407 kişilik istihdamın ve 15 milyar liralık yatırımın önü açıldı
Sonraki İçerikKOSGEB, KOBİ’lerin 5 Yıllık Finansal Röntgenini Çekti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz