Ana Sayfa Duyurular 2020 Haziran döneminde yüzde kadınların işgücüne katılım oranı %30,8, erkeklerin katılım oranı...

2020 Haziran döneminde yüzde kadınların işgücüne katılım oranı %30,8, erkeklerin katılım oranı ise %67,6 oldu

89
0

İşgücü Piyasasındaki Gelişmeler

Türkiye İstatistik Kurumu’nun İşgücü İstatistiklerine göre işsizlik oranı, 2020 Haziran döneminde yüzde 13,4 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde; genç işsizliği yüzde 26,1, istihdam oranı ise yüzde 42,4 oranında gerçekleşmiştir.

İşgücüne katılım oranı 2020 Haziran döneminde yüzde 49 olarak kaydedilmiştir.

Kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 30,8, erkeklerin katılım oranı ise yüzde 67,6 olarak gerçekleşmiştir.

Mevsimsel düzeltilmiş (MD) verilere göre; işsizlik oranı 2020 Haziran döneminde yüzde 14,3 seviyesinde, genç işsizlik oranı (MD) ise yüzde 26,9 düzeyinde gerçekleşmiştir. İşgücüne katılma oranı (MD) yüzde 48,6; istihdam oranı ise yüzde 41,6 olmuştur.

2020 Haziran döneminde kayıt dışı istihdam oranı yüzde 31,3 seviyesinde gerçekleşmiştir. Tarım dışı sektörde kayıt dışı çalışanların oranı ise yüzde 18,9 olarak gerçekleşmiştir.


Kaynak: Strateji ve Bütçe Başkanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMuhSgk beyannamesinin son bildirim tarihi nedir?
Sonraki İçerikGümrük müşavirlerinin Asgari Ücret Tarifesindeki ücretleri ile ücretlerin uygulanma usul ve esasları güncellendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz