Ana Sayfa Muhasebe SMMM’nin aldığı yabancı dil eğitimi serbest meslek defterine gider olarak kaydedilebilir mi?

    SMMM’nin aldığı yabancı dil eğitimi serbest meslek defterine gider olarak kaydedilebilir mi?

    1
    0

    Aktif olarak mali müşavirlik yapıyorum. Yurt dışından da ACCA belgesini alabilmek için İngilizce dil eğitimi almaya başladım. (Cambly uygulamasından) Bu dil faturasını gider olarak kayıtlara alabilir miyim? Eğer gider olarak kayıtlara alırsam, fatura KDV’siz ve Amerika firması üzerinde kesildiği için KDV ve KDV2 uygulamam gerekiyor mu?

    Bahsettiğiniz harcama GVK 68. maddede tanımı olmayan giderdir. Gider olarak kayıtlara alınamayacağı görüşündeyiz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMahkeme kararına istinaden icra dairesine ödenen işçi tazminatları, fazla çalışma ücreti, vekâlet ücretleri, faiz gideri, yargılama giderleri, harç vb. ödemeler gider yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz