Ana Sayfa Muhasebe Bazı kurumlara verilecek 2023 bilançosu enflasyon düzeltmesi sonrasına ait bilanço mu olacaktır?

    Bazı kurumlara verilecek 2023 bilançosu enflasyon düzeltmesi sonrasına ait bilanço mu olacaktır?

    1
    0

    Firma ihaleye girecek ihale yeterlilik oranları için enflasyona göre düzeltilmiş bilanço mu ya da enflasyon öncesi bilanço değerleri mi dikkate alınacak?

    Bize göre enflasyon düzeltmesi sonucu oluşan bilançonun dikkate alınması gerekir. Çünkü 31.12.2023 tarihli düzeltilmiş bilanço 1.1.2024 tarihinin açılış bilançocu olacak ve sonraki kayıtlar bu kayıtların üzerine gelecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM’nin sahip olduğu gayrimenkulü turizm amaçlı farklı kişilere geçici sürelerle kiraya vermesi ticaret yasağı kapsamına girer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz