Ana Sayfa Muhasebe SMMM Sözleşmesi kapsamı dışında müşteri ile özel sözleşme yapılabilir

    SMMM Sözleşmesi kapsamı dışında müşteri ile özel sözleşme yapılabilir

    1
    0

    Mali müşavir olarak mükellef listesinde yer almayan vergi mükellefi müşterimize e-arşiv portal sisteminden iç denetim faturası kesebilir miyiz? Yasal olarak bunda bir sakınca var mıdır?

    Serbest meslek erbapları Fatura düzenlemez. e-smm düzenler. SMMM’ler hizmet verdiği kişi ve kurum kim olursa olsun hizmet bedeli için e-smm düzenlemek zorundadır. Müşteri listesi diye bir liste olmaz.

    SMMM sözleşmesi bulunmayan gerçek kişi veya kurumlara da mesleğin faaliyet alanı içine giren, raporlama denetimi mevzuat danışmanlık vb. farklı hizmetler verilebilir. Bunlar için SMMM ile müşteri arasında TÜRMOB’daki defter tutma ve vergi beyannamesi gönderme yetkisinin düzenlendiği sözleşme dışında özel sözleşmeler yapılabilir. Bun sözleşmeler taraflar arasında özel olarak yapılır ve TÜRMOB’a bildirilmez sadece damga vergisi yönünden bildirim yapılır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEurobond kupon geliri (faiz) için endeksleme yapılacak mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz