Ana Sayfa Duyurular Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre %31,5 artış oldu

Kurulan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına göre %31,5 artış oldu

76
0
Mart 2021’de, Mart 2020’ye göre kurulan şirket sayısı %31,5 kurulan kooperatif sayısı %4,0 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %12,9 oranında arttı. Mart 2021’de, kapanan şirket sayısı 2020 yılının aynı ayına göre %27,5 kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %39,7 oranında artış olup kapanan kooperatif sayısında %27,6 oranında azalış oldu.​

-2021 yılı Mart ayında kurulan şirketlerin sayısında bir önceki aya göre %10,4 artış oldu

Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı %10,4 kurulan kooperatif sayısı %6,9 kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %16,8 oranında arttı. Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısında %26,5 kapanan kooperatif sayısında %600 oranında artış olup kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında %25,3 oranında azalış oldu.

-Mart 2021’de tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti

Mart 2021’de kurulan toplam 11.034 şirket ve kooperatifin %85,0’ını limited şirket, %13,6’sı anonim şirket, %1,4’ü ise kooperatiftir. Şirket ve kooperatiflerin %38,5’i İstanbul, %10,0’ı Ankara, %6,1’i İzmir’de kuruldu. Bu ay tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’de kripto paraların doğrudan ve dolaylı olarak ödemelerde kullanılması yasaklandı
Sonraki İçerikHatalı düzenlenen e-faturanın kanuni defter kayıtlarına alınma zorunluluğu ve düzeltme kayıtlarının yapılması hakkında duyuru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz