Ana Sayfa Duyurular Kapasite kullanım oranı %78,8 ile Eylül 2018’den bu yanaki en yüksek seviyeye...

Kapasite kullanım oranı %78,8 ile Eylül 2018’den bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştı

91
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dış ticaret dengesi açısından kritik öneme sahip ara malların üretiminde kapasite kullanım oranının yüzde 78,8 ile Eylül 2018’den bu yanaki en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Varank, Twitter hesabından nisan ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranını değerlendirdi.

İmalat sanayi kapasite kullanım oranının nisan ayında bir önceki aya göre 0,6 puan artarak yüzde 76,2 düzeyinde gerçekleştiğini belirten Varank, “Dış ticaret dengemiz açısından kritik öneme sahip ara malları üretiminde kapasite kullanım oranı yüzde 78,8 ile Eylül 2018’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.” ifadesini kullandı.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirlerin kuracağı mesleki şirketlerin unvanında zorunlu olarak bulunması gereken kelimeler nelerdir?
Sonraki İçerikKişiler taşınmaz satışından elde ettikleri değer artışı kazancını nerede bildirmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz