Ana Sayfa Vergi Eurobondlardan elde edilen faiz geliri/kupon gelirleri, menkul sermaye iradı bölümünde mi beyan...

    Eurobondlardan elde edilen faiz geliri/kupon gelirleri, menkul sermaye iradı bölümünde mi beyan edilir?

    Eurobond alım - satım kazançları ise Diğer kazanç ve iratları bölümünde Değer artış kazancı olarak beyan edilir.

    644
    0

    Gelir vergisi beyannamesine dahil edilmesini gereken Eurobond İtfa kupon gelirlerini menkul sermaye iradında 616 Eurobond faiz gelirinde beyan ediyorum ancak Eurobond alım-satım kazançları da var bu kazançları 622 Yurt dışından elde edilen diğer menkul kıymetler kısmında mı beyan edeceğim yoksa menkul sermaye iratları kısmında değilde Değer artış kazancı olarak mı beyan etmeyelim?

    Eurobondlar dan Elde Edilen Faiz Geliri /kupon gelirleri ;Menkul Sermaye İradı bölümünde beyan edilir.

    Eurobond alım – satım kazançları ise Diğer kazanç ve iratları bölümünde Değer artış kazancı olarak beyan edilir.


    Yurt dışı bankadan elde edilen Eurobond faiz gelirini Türkiye de beyan zorunluluğu var mıdır? Ayrıca ana para satışında kur farkı değer artış kazancı beyan edilir mi?

    EUROBOND FAİZ GELİRİ VE ALIM SATIM KAZANCININ VERGİLENDİRİLMESİ 

    Eurobondlar dan faiz veya alım satım kazancı olmak üzere iki tür gelir elde edilmektedir. 

    Eurobondlardan elde edilen faiz gelirleri yüzde “0” oranında tevkifata tabidir. Elde edilen faiz gelirinin ilgili yılda belirlenen beyan sınırını aşması halinde (Beyan sınırı 2020 gelirleri için 49.000 TL’dir, 49.000 –TL aşılması halinde tamamı) tam mükellef gerçek kişiler tarafından beyan edilmesi gerekir. 

    Eurobondların alım-satım kazançları da vergilendirilmektedir. 

    1 Ocak 2006 öncesi ihraç edilen eurobondlara ilişkin alım-satım kazançları, istisna tutarını (2020 gelirleri için 49.000 TL) aşması halinde aşan kısım beyan edilmesi gerekir. 

    Eurobond 1 Ocak 2006’dan sonra ihraç edilmişse tutarına bakılmaksızın alım-satım kazancının tamamı vergilendirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç kiralama faaliyeti ile iştigal eden işletmenin kiralamaya konu etmediği binek otonun satışında KDV %1 olarak uygulanacaktır.
    Sonraki İçerikTeknoparktaki mükellefin internette arkadaşlık ve alış-veriş sitesi oluşturması hk.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz