Ana Sayfa Duyurular Temmuz ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre...

Temmuz ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 0,1 puan artışla %76,7 oldu

73
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?
TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde TCMB’nin 2021 yılsonu enflasyon beklentisini %14,1’e çıkarması, yurt dışında ABD Merkez Bankası’nın politika faiz oranını değiştirmemesi konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler
• Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat %46,9 artışla 19 milyar 775 milyon $, ithalat %38,7 artışla 22 milyar 628 milyon $ oldu. Dış ticaret açığı ise %0,2 azalışla 2 milyar 853 milyon $’a geriledi.
• Temmuz ayında Ekonomik Güven Endeksi, bir önceki aya göre %2,3 oranında artarak 100,1 seviyesinde gerçekleşti.
Endeksteki yükselişte Reel Kesim (İmalat Sanayi), Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Sektörü Güven Endekslerindeki
artışlar etkili oldu.
• Temmuz ayında mevsim etkilerinden arındırılmış Hizmet Sektörü Güven Endeksi %5,8 artışla 114,8, Perakende
Ticaret Güven Endeksi %3,7 artışla 109,6 ve İnşaat Sektörü Güven Endeksi %4,7 artışla 86,3 seviyesinde gerçekleşti.
• Temmuz ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 1,8 puan artarak 114,8 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki artışta, genel gidişat, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam, sabit sermaye yatırım harcaması ve mevcut toplam sipariş miktarı göstergeleri etkili oldu.
• Temmuz ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,1 puan artışla %76,7, mevsimsellikten arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı 0,1 puan artışla %76,4 seviyesinde gerçekleşti.
• Haziran ayında Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), bir önceki aya göre %6,61 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %34,07 artış gösterdi.


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCari işlemler açığı Mayıs ayında bir önceki yılın Mayın ayına göre 919 milyon dolar azaldı
Sonraki İçerikDoğu Karadeniz Bölgesi illerinden gerçekleşen ihracatta 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine oranla %9 artış yaşandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz