Ana Sayfa Muhasebe Taahhüt edilen ancak ödenmeyen sermaye için enflasyon düzeltmesi yapılır mı?

    Taahhüt edilen ancak ödenmeyen sermaye için enflasyon düzeltmesi yapılır mı?

    1
    0

    Şirketimiz 10. ayda sermaye artırımında bulunmuştur. taahhüt ettiği sermayenin bir kısmı ödenmemiş sermaye olarak görülmektedir. 500 sermaye hesabını enflasyon muhasebesi ile değerledik. 501 nolu ödenmemiş sermaye hesabı değerlenecek midir yoksa 500 nolu hesabı ödediğimiz sermaye kadar mı değerlememiz gerekmektedir?

    Ödenen sermaye düzeltmeye tabi tutulur. Ödenmemiş sermaye düzeltilmez. Sermaye hesabına düzeltme yaparken ödenen sermayelerin her birinin ödenme tarihindeki katsayılarıma dikkate alarak düzeltme yapılır. 

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞahıs firması sahibinin bireysel özel işi için düzenlenecek nakliye işinde KDV tevkifatı olacak mı?
    Sonraki İçerikNevi değiştirerek A.Ş.’ye dönüşen şirketlerde sermaye hesabının enflasyon düzeltmesinde hangi tarih dikkate alınacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz