Ana Sayfa Vergi Kira geliri elde edilen 4 ayrı gayrimenkulün tamamı için amortisman hesaplaması yapabilir...

    Kira geliri elde edilen 4 ayrı gayrimenkulün tamamı için amortisman hesaplaması yapabilir miyiz?

    1
    0

    Kira geliri beyannamesi verirken kirada olan 4 dairemiz için de amortisman hesaplayabilir miyiz? 1 daire için mi hesaplayabiliriz yoksa 4 daireyi de hesaplayabiliriz. Bir de dairelerden birini sattım diyelim satıştaki tapu harcını kira beyanından gider olarak düşebilir miyim?

    Gerçek usulde gider tercihi yapılmış ise tüm Gayrimenkuller için amortisman hesaplanabilir. Gayrimenkulün satışı için yapılan giderler, değer artışı hesaplaması yapılması halinde indirilir. Kira gelirinden indirilmez. Gerçek usul gider unsurları için GVK 74. maddeyi inceleyiniz.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM envantere kayıtlı otomobili kapanış sırasında kendisine mi fatura etmeli?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz