Ana Sayfa Vergi 2023 Yılında tahsil edilen 2022 Yılı Kirası ne zaman beyan edilmelidir?

    2023 Yılında tahsil edilen 2022 Yılı Kirası ne zaman beyan edilmelidir?

    250
    0

    2022 yılı için İşyeri kira geliri elde eden bir gerçek kişi 2023 yılının işyeri kira gelirini 2022 yılında elde ederse elde ettiği tutar 2022 yılının mı yoksa 2023 yılının mı yıllık gelir beyannamesine eklenir?

    2023 Yılı için tahsil edilen kira ; 2024 Mart da beyan edilir.


    Geçmiş yıllara ait kira bedellerinin tahsil edilmesi halinde beyan nasıl yapılır?

    Mükellefler tarafından o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak tahsil edilen kira bedelleri, tahsil edildiği yılın hasılatı sayılır.

    Örneğin; 2020,2021 ve 2022 yılları kira gelirleri topluca 2023 yılında tahsil edilirse, 2023 yılına ait gelir vergisi beyannamesi ile  2024 Mart ayında geçmiş yıllar kira tahsilatı olarak beyan edilecektir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAskerlik borçlanması sonrası 15 Yıl 3600 günle emekli olunabilir mi?
    Sonraki İçerikŞirket ortağının alacağını sermayeye ilave edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz