Ana Sayfa Muhasebe VUK Geçici 31’inci maddesine göre yeniden değerleme fonları (522 Hesap) için enflasyon...

    VUK Geçici 31’inci maddesine göre yeniden değerleme fonları (522 Hesap) için enflasyon düzeltmesi yapılacak mı?

    1
    0

    213 Sayılı Kanun Geçici 31 inci Madde ye göre yeniden değerleme yapmış olduğumuz mükellefin kayıtlarında yer alan 522’li M.D.V: yeniden değerleme artış tutarları hesap ile ilgili enflasyon muhasebesinde nasıl bir işlem yapılması gerekir?

    522 hesap için enflasyon düzletmesi yapılmayacak ve bu hesap düzeltme öncesi bilançoda yer aldığı haliyle 698 hesaba devredilerek kapatılacaktır.

    ________________ / ________________

    522 (B)

    698 (A)

    ________________ / ________________

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest bölgede çalışan personele sağlanan eğitim desteği gider yazılır mı?
    Sonraki İçerikMatrah artırımı nedeniyle 296 hesaba atılan tutarın bu hesapta beklemesine ilişkin bir süre sınırı var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz