Ana Sayfa TTK Limited Şirketlerde Ortak ve Sermaye Yapısı Nasıl Olmalıdır?

    Limited Şirketlerde Ortak ve Sermaye Yapısı Nasıl Olmalıdır?

    6350
    0

    1- KİMLER LTD. ŞTİ. KURABİLİR?
    Limited şirket, bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur; esas sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur. Ortaklar, şirket borçlarından sorumlu olmayıp, sadece taahhüt ettikleri esas sermaye paylarını ödemekle ve şirket sözleşmesinde öngörülen ek ödeme ve yan edim yükümlülüklerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Limited şirket, kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için kurulabilir.

    2- LİMİTED ŞİRKET KAÇ ORTAKLA KURULABİLİR?
    Şirket tek ortaklı olabilir. Ortak sayısının en fazla 50 olması şartı vardır. Şirket sonradan da tek ortaklı limited şirkete dönüşebilir. Bu takdirde, bu olgunun şirket müdürlerine 7 gün içinde bildirilmesi, şirket müdürlerinin de bu bildirimden itibaren şirketin tek kişilik ortaklığa dönüştüğü olgusunu, tescil ve ilan ettirmeleri gerekir. Şirket tek ortağı kendisinin olacağı bir şirkete dönüşecek şekilde kendi payını iktisap edemez.

    3- LTD. ŞTİ. SERMAYE TUTARI NE OLMALIDIR?
    Limited şirketlerde en az 10.000-TL sermaye ve asgari 25-TL pay ve katları olmak zorundadır.

     


    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER


    Limited Şirketlerde Ortakların Sorumlulukları Nelerdir?

     

    Limited Şirketlerde Şirket Sözleşmesi Değiştirilmesi İşlemi Nasıl Yapılır?

     

    Limited Şirket Defterlerinin Kapanış Tasdikleri Ne Zaman Yapılır?

     

     

    Önceki İçerikTransit satışlarda düzenlenen faturaların muhasebe kaydında hangi kuru kullanmalıyız?
    Sonraki İçerikKonsolidasyon NEDİR?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz