Ana Sayfa Güncel KOBİ destek kredisine Mali Müşavirler de başvuru yapabilir mi?

KOBİ destek kredisine Mali Müşavirler de başvuru yapabilir mi?

2452
0

Mali Müşavirlik ŞİRKETLERİ KOBİ destek kredisine başvuru yapabilecek


TÜRMOB DUYURUSU – 2018-Eylül

DESTEK KREDİSİ

KOBİ Destek (Nefes) Kredisine başvuru yapan mali müşavirlik şirketleri de yararlanabilecek.

TÜRMOB’unve Mesleki Komitelerimizin girişimleri sonucu KOBİ Destek Kredisinden yararlanma kapsamına,Ticaret Odalarına kayıtlı mali müşavirlik şirketleri de alındı.

Mesleki faaliyetlerini şirket statüsünde yürütmeyen meslektaşlarımızında benzer imkanlardan yararlanmaları için çalışmalarımız devam ediyor.

Başvuru Koşulları

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi

KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’ndeny ararlanmak isteyen Ticaret Odası kaydı bulunan mesleki şirketlerimiz;

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının tüm şubeleri üzerinden söz konusu krediye başvuruda bulunabileceklerdir.

•Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı anapara ödemesiz (üyeler ilk 6 ay sadece kredi faiz/kar payı ödemesi yapacak)kalanı ise aylık eşit taksitler halinde 12 aydageri ödenecektir.

•Kredinin brüt faiz/kar payı oranı aylık % 1,85’dir.

•Kredi azami limiti(grup iştirakleri dâhil) 200.000 TL’dir.

•Kredinin teminatı %85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan %15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.

•Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacaktır.

Söz konusu kredide hizmet-imalat sektör ayrımı bulunmamaktadır. Ancak;aşağıda bulunan tabloda yer verilen nace kodlarına sahip sektörlerin anılan krediden faydalanma imkânı olamayacaktır.

NACE KODU               AÇIKLAMA

649204                    Tarım kredi kooperatiflerinin kredi verme faaliyetleri

649901                     Faktoring faaliyetleri

661204                     Döviz bürolarının faaliyetleri

661906                     Esnaf ve sanatkârlar kredi kefalet kooperatiflerinin kredi aracılık                                      faaliyetleri ile kredi garanti fonunun faaliyetleri

“KOBİ Destek (Nefes) Kredisi”ne başvurular 20 Eylül 2018 Perşembe günü başlamış olup, KOBİ’lerin Destek (Nefes) Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle Ticaret Odalarına giderek“KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir), daha sonra Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankalarının herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.


Kaynak: Türmob duyuru
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


KOBİ Birleşmelerindeki kurumlar vergisi teşviki nedir?

KOBİ’lerin Kullandıkları Ticari Krediler Üzerinden KKDF Kesintisi Yapılır mı?

Kobiler! Avrupa Komisyonunun Sizin İçin Yasası Olduğunu Biliyor musunuz?

Kobi Birleşmelerinde Kurumlar Vergisi Oranının İndirimli Uygulanması Hangi Şartlarda Yapılabilir?

Artık Sigorta Acenteleri de Kobi Kapsamına Alındı!

Kobi (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme) Olmanın Şartları Nelerdir?

 

Önceki İçerikGama Dalgaları (1900) (NASA / Evreni Ölçmek)
Sonraki İçerikFarklı Tarihlerde Alınan Menkul Kıymetlerin Satışlarında Alış Bedeli Nasıl Hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz