Ana Sayfa Vergi İkinci el çekicinin satışı kasko bedelinin %30 altında yapılabilir mi?

    İkinci el çekicinin satışı kasko bedelinin %30 altında yapılabilir mi?

    47
    0

    Uluslararası nakliye işi ile iştigal eden bir ltd. Şti. yıllık %20 amortisman ayırdığı 2. el çekiciyi satmak istiyor. Noterde satış yapılırken, fatura bedelini, çekicinin kasko bedelinin %30 altında göstermek istiyoruz. (çünkü aracın satış bedeli kasko bedelinin altında) Yapmak istediğimiz işlem doğru mudur?

    Kasko bedelinin % 30 nun altında diye bir kural yok. Gerçek satış fiyatı ne ise Noterde bu tutar üzerinde satış yapılır ve fatura düzenlenir.Aksi ispat edilene kadar noter sözleşmesindeki tutar geçerlidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSigorta Acentelerinin komisyon gelirleri hangi hesapta takip edilmelidir?
    Sonraki İçerikFaturasız girişi olan pick-up aracın satışında KDV oranı ne olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz