Ana Sayfa Ülkeler Dört yıl içinde Londra’dan Paris’e uçan taksi hedefleniyor

Dört yıl içinde Londra’dan Paris’e uçan taksi hedefleniyor

751
0
Dört yıl içinde Londra’dan Paris’e uçan taksi hedefleniyor

İngiltere merkezli Vertical Aerospace şirketi, saatte 300 kilometre hıza çıkabilen uçan taksileri 2022 yılında hizmete almayı hedefliyor.

Times gazetesinde yer alan habere göre şirketin geliştirdiği model şu anda 160 kilometre mesafe katedebiliyor ancak taksiler hizmete girene kadar bu mesafenin 500 kilometreye ulaşması hedefleniyor.

Bölyece İngiltere’nin başkenti Londra’dan en fazla kullanılan rotalar olan İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a veya Fransa’nın başkenti Paris’e bu araçla gitmek mümkün olacak.

Şirket geliştirdiği araç için dört yılın içinde gerekli izinleri almayı planlıyor.

Piste ihtiyaç duymadan dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen aracın havalimanlarındaki yükü azaltması ve yolcuları havayolu taşımacılığınıdaki uzun prosedürlerden kurtarması umuluyor.


Kaynak: Euro News
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İspanya’da taksicilerin Uber grevi sona erdi

Ticari Taksi Şoförlerinin Sigortalı Olma Şartları Nelerdir?

 

Önceki İçerikMerkez Bankası politika faizini 625 baz puan artırarak %24’e yükseltti
Sonraki İçerikTürkiye, ABD’den süt ürünleri ithal etmeye başlayacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz