Ana Sayfa Ülkeler AP’den Kosova’ya vize serbestisi onayı

AP’den Kosova’ya vize serbestisi onayı

909
0
AP’den Kosova’ya vize serbestisi onayı

Fransa’nın Strasbourg şehrinde toplanan Avrupa milletvekilleri Kosovalı vatandaşların Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edebilmeleri ile ilgili tasarıyı onayladı.

Tasarı 186’ya karşı 420 üyenin onayı ve 22 çekimser oyla kabul edildi. Avrupa Komisyonu’nun geçtiğimiz temmuz ayında konuya yönelik yaptığı öneri Avrupa Birliği Konseyi yani üye ülkeler tarafından da kabul edilirse biyometrik pasaport sahibi Kosova vatandaşlarının AB ülkelerine girmek için vizeye ihtiyacı kalmayacak.

Kosova vatandaşları 90 gün boyunca İrlanda ve İngiltere hariç Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat edebilecek. Vize serbestisinin hayata geçirilmesi için Avrupa Birliği Konseyi’nden nitelikli çoğunluk çıkması gerekiyor.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Avrupa Birliği kış saati uygulamasına son veriyor

Avrupa Sosyal Şartı Nedir ve Türkiye Ne Zaman İmzalamıştır?

Önceki İçerikKira Sözleşmelerinin döviz üzerinden yapılması yasaklandı. Mevcut sözleşmeler 30 gün içinde TL olarak düzeltilecek!
Sonraki İçerikTaşınmazın aktifte iki yıl bulunma zorunluluğunda gün hesabı mı yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz