Ana Sayfa Vergi Yemeksepeti, Getir gibi internet satış platformlarda yemek satışı yapanlar e-faturaya geçiş için...

    Yemeksepeti, Getir gibi internet satış platformlarda yemek satışı yapanlar e-faturaya geçiş için internet üzerinden satış olan 500 bin ciro şartına tabi midir?

    581
    0

    Yemeksepeti, getir gibi platformlarda yemek satışı yapan firmalar e-faturaya geçiş için internet üzerinden satış olan 500 bin ciro şartına tabi midir?

    Evet. 01/07/2023 de e-faturaya, 01/01/2024’de e-defter geçilecek.

    Unutmamak gerekir ki 500 Bin TL’lik sınır yalın olarak internetten yapılan satışlar için belirlenmemiştir. Bir mükellef hem normal kanallardan hem de internetten satış yapıyorsa ve toplam satış miktarı (Brüt satış. Gelir tablosunun en üstünde iade, indirim ve iskontolardan önceki satış tutarı) 2022 sonu itibarıyla 500 Bin TL ve üzerindeyse internetten 1 TL’lik satış yapmış olsa bile 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla e-fatura, e-Arşiv Faturaya ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren e-Deftere geçmek zorundadır.

    Örnek: Mağazadan satış 490.000 TL

    İnternetten satış: 20.000

    Toplam Satış: 510.000

    Bu mükellef 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla e-fatura, e-Arşiv Faturaya ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren e-Deftere geçmek zorundadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFabrikaya kurulan güneş paneli sistemi hangi muhasebe hesabında takip edilmelidir?
    Sonraki İçerikÖdeme kuruluşlarının acentesi olarak çalışacak limited şirket ana sözleşmesine hangi ibareyi eklemelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz