Ana Sayfa Muhasebe Yakını vefat eden meslek mensubuna beyannameler için kaç gün süre verilir?

    Yakını vefat eden meslek mensubuna beyannameler için kaç gün süre verilir?

    141
    0

    Yakını vefat eden meslek mensubuna verilen 7 günlük mühlet için mükelleflerin bağlı olduğu vergi dairelerine tek tek dilekçe mi veriyoruz yoksa doğrudan beyannameleri gönderiyor muyuz?

    Meslek mensubunun bağlı olduğu vergi dairesine dilekçe verilmesi, dilekçe ekinde müşteri listesi verilmesi gerekiyor. Sistem bu müşteriler için mücbir neden den dolayı uzatma yapar. Aşağıdaki linkdeki yazıyı inceleyiniz.

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1143/Mevzuat-Dosya/muhlet-verme.pdf


    MESLEK MENSUBU’NUN KENDİSİNİN VEYA YAKINLARININ VEFATI HALİNDE MÜŞTERİLERİNİN BEYANNAME VE BİLDİRİMLERİNİN VERİLME VE ÖDEME SÜRELERİ UZATILMIŞTIR. (MÜCBİR NEDEN, MÜHLET VERME)

    Değerli üyemiz, 15/10/2019

    Yıllardır çözümü için mücadelesini verdiğimiz en önemli sorunlardan biri olan meslek mensubu ve yakının ölümünün MÜCBİR SEBEP sayılarak mühlet (süre) verilmesi konusu Odamız ve Türmob’un girişimi ile çözüme kavuşmuştur.

    Meslek mensubunun Kaza, Ağır hastalık ve Doğum halininde de bu kapsama dahil edilmesi konusunda girişimlerimiz ve çabalarımız sürmektedir.

    Yapılan düzenleme ile ilgili olarak başta Hazine ve Maliye Bakanına, Gelir İdaresi Başkanı’na, Türmob yönetimine ve emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz.

    Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Bu gün (15/10/2019) yayımladığı VUK 118 Sayılı Sirküler ile ; 213 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden, meslek mensubunun kendisinin veya yakınının vefat etmesi ve vefat tarihi itibarıyla beyanname/bildirimin verilme süresinin bitimine 7 gün veya daha az süre kalmış olması durumunda, yakını veya kendisi vefat eden meslek mensubu tarafından beyanname/bildirimleri verilen mükelleflerin mezkûr beyanname/bildirim verilme süreleri ile bunlara istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin son günü, bunların verilmesi gereken sürenin son gününü takip eden günden itibaren 7 nci güne uzatılmıştır.

    Konu ile ilgili olarak yayımlanan VUK 118 sayılı sirküler aşağıda bilgileriniz sunulmuştur. Çalışmalarınızda Kolaylıklar dilerim.
    Saygılarımla,
    Yücel AKDEMİR

    Başkan


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYönetim kurulu üyesinin şahsi aracının şirket için yaptığı harcamaları şirkette gider olarak yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikKOSGEB’ten makine için alınan teşvik muhasebe kaydı nasıl olmalıdır, Makine için amortisman ayrılacak mı? Teşvik için gelir kaydı mı yapmak gerekir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz