Ana Sayfa Vergi Vergi Aslına Bağlı Olmayan Hangi Dönem Vergi Cezaları 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu...

    Vergi Aslına Bağlı Olmayan Hangi Dönem Vergi Cezaları 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamına Girer?

    1495
    0

    31.03.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak kesilen vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındadır.

    Vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarında 31.03.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) önce yapılan tespitlere ilişkin olarak kesilen ve 7020 Sayılı Yapılandırma Kanununun yayımı tarihi itibarıyla (03.06.2017) kesinleşmiş olup, vadesi geldiği hâlde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar kapsamdadır.

    Örnek:
    Şubat-2017 dönemine ait olup 31.03.2017 tarihi saat 00:00’a kadar elektronik ortamda verilmesi gereken mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim formu (Form Ba) ile mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim formunun (Form Bs) bu tarihte verilmemesine ilişkin tespitler en erken bu tarihin bittiği 00:00 saatinden sonra dolayısıyla 01.04.2017 tarihinde yapılabileceğinden, bu tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan vergi cezaları Kanun kapsamına girmemektedir. Şubat-2017 döneminden önceki dönemlere ait söz konusu bildirimler nedeniyle kesilmesi gereken cezalar ise Kanunun yayımı tarihi itibarıyla kesinleşmiş olması şartıyla Kanun kapsamına girmektedir.

    ***Diğer taraftan, vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezalarında ise verginin ait olduğu dönem dikkate alınarak kapsama girip girmediği tespit edilecektir.

    Kaynak: Resmi Gazete (03.06.2017 – 30085)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik213 Sayılı VUK’a Göre Vergilendirme Dönemi Aylık Olarak Belirlenen Mükellefiyetler, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerik6552 Sayılı Kanun Kapsamında; Araç Kiralama Şirketine Ait, Yapılandırılarak Ödenen MTV’si Gider Olarak Kaydedilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz